Најновије

ЕСКАЛИРАЛО ДО НЕСЛУЋЕНИХ РАЗМЕРА: Руска војна полиција се повукла, спрема се наставак рата (ВИДЕО)

Криза у јужном делу сиријског града Дара, познатом као Дара ал-Балад, ескалирала је на невиђен ниво.

Дара (Фото: Јутјуб)

Сиријска арапска војска (САА) распоредила је више појачања, укључујући тешко наоружање, око Дара ал-Балада и појачала своје нападе на то подручје. Ове мере су имале за циљ притисак на локалне лидере који и даље одбијају да испуне захтеве сиријских власти.

Власти желе да протерају више од 100 тражених наоружаних људи из Дара ал-Балада и распореде јединице САА у том подручју како би га осигурале. У покушају деескалације, снаге руске војне полиције уз подршку јединица Осме бригаде, главних формација бивших побуњеника у Дари, ушле су у Дара ал-Балад.

У почетку се чинило да је ситуација кренула на добро. САА је зауставила нападе и аутобуси су ушли у то подручје како би евакуисали тражене милитанте. Ипак, већина тражених наоружаних људи инсистирала је на останку, а локални лидери су стали на њихову страну, што је приморало руске снаге да се повуку.

Наоружани нападачи гранатирали су и северни део града Дара. Осам наоружаних нападача који су пристали да напусте Дара ал-Балад стигло је 25. августа ујутро у подручја која су окупирали Турци у северној провинцији Алепо.

Сада се наводно САА спрема за потпуни војни напад на Дара ал-Балад. Иако Русија и даље улаже напоре да се избегне овај сценарио, шансе да локални лидери заиста прихвате решење остају мале.

Напад војске на Дара ал-Балад могао би довести до немира у другим деловима провинције у којима је на стотине бивших побуњеника још наоружано.

Талибанима објављен партизански рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји