Најновије

БРИТАНЦИ ФОРМИРАЛИ ЈЕДИНИЦУ ЗА РАТ СА РУСИЈОМ? САС-овци спремни за десант у Украјину, са 600 људи ударају на "медведа"

Оперативна јединица британских специјалних снага која броји 600 војника спремна је да крене у Украјину у случају "руске инвазије", пише британски "Мирор".

САС (Фото: Army.mod.uk)

Како пише британски лист, Лондон формира јединицу која се састоји од припадника САС, медицинара, инжењера и око 400 падобранаца из 16. бригаде са седиштем у Алдершоту.

- Припадници јединице су у стању високе приправности и речено им је да могу бити распоређени у врло кратком року. Број је између 400 и 600 војника. Сва опрема је спакована, и спремни су да се десантирају у Украјину - рекао је извор "Мирора".

Ове недеље се шеф америчког Стејт департмента Ентони Блинкен састао са украјинским колегом Дмитријем Кулебом. Коментаришући извештаје о груписању руских трупа на граници са Украјином, он је упозорио Москву да "не понавља грешке из 2014. године".

Руски председник Владимир Путин је такве изјаве и паничне извештаје о груписању руских јединица назвао алармантним.

Западни медији последњих недеља изважавају "забринутост" због кретања руских трупа у близини украјинских граница, док је руско Министарство спољних послова истакло да су најаве о потенцијалном сукобу Москве и Кијева обична фикција.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји