Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТИ ДАЛИ ПРОЦЕНУ ШАНСИ НАТО У ЦРНОМ МОРУ: Њихови бродови не могу дуго опстати, процена је у минутима

Бродови НАТО-а ће у Црном мору „живети” не више од 14 минута.

Црноморска флота (Фото: Министарство одбране)

Агресивна дејства Северноатлантске алијансе против Русије могу се брзо сузбити ако НАТО покуша да нападне Русију са Црног мора.

Узимајући у обзир огроман број обалских ракетних система распоређених на Криму и дуж остатка руске обале, „преживљавање“ апсолутно било ког ратног брода НАТО-а било где у Црном мору мери се за највише 14 минута.Према експертима, данас почиње помно да се прати улазак у Црно море апсолутно било ког НАТО брода, а да не помињемо сталну контролу над бродовима земаља Алијансе који се већ налазе у водама региона.

У случају и најмање претње од напада, руски обалски ракетни системи ће моћи да униште апсолутно било који циљ у року од највише 14 минута, иако ће у стварности до уништења непријатељских снага доћи много раније, пошто ће, између осталог, руски бродови и подморнице стално дежурају у водама Црног мора.

„Покушаји САД и земаља НАТО-а да покажу доминацију у црноморском региону апсолутно су узалудни.

Ако буде потребно, Русија можда уопште не дозволи да бродови НАТО-а изађу ван територијалних вода земаља региона, а свака агресија од стране бродова Алијансе ће неминовно бити кажњена “, напомињу руски аналитичари.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји