Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ТУРСКА ИСПОРУЧИТИ УКРАЈИНИ С-400? Ердоган дао одговор

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да његова земља неће испоручити Украјини системе С-400.

С-400 (Фото: РИА Новости)

Он је истакао да је та тема затворена и да су системи власништво Турске, пренео је Спутњик. Ердоган навео и да се Турска неће придружити санкцијама против Русије, јер не може да дозволи да се њени грађани смрзавају без руског гаса.

"Што се тиче санкција, проучавамо одређене смернице УН, али не заборавимо да не можемо да оставимо по страни наше односе са Русијом. То сам одавно објаснио, јер данас, само кад је о гасу реч, отприлике половина природног гаса који користимо долази из Русије", рекао је Ердоган, преноси ТАСС позивајући се на онлајн издање Хуријета.

Он је додао да, поред тога, Турска с Русијом гради нуклеарну електрану Акују и да то не може да се занемари.

"Када сам то рекао (француском председнику Емануелу) Макрону, чак је и он признао да сам у праву сам. Прво, не могу да оставим свој народ да се смрзава зими, а друго, не можемо сами да потпуно рестартујемо ову нашу индустрију", навео је Ердоган.

Турски председник је поновио да власти "треба да штите своје грађане".

'’Имамо земљу од 85 милиона становника према којима имамо разне обавезе. Осим тога, послали смо 56 камиона са хуманитарном помоћи Украјинцима. Снабдевамо их храном, одећом, лековима. Испоруке ће се повећати'’, додао је он.

Анкара је више пута саопштила да Турска не намерава да се придружи санкцијама против Русије, како не би урушила сопствену економију и како би оставила отворен канал за дијалог са Руском Федерацијом, наводи ТАСС.

Какву будућност Украјине предвиђају западни савезници, сазнајте ОВДЕ.

Избор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube