Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ РАСПАДА: Ово Зеленском поручује са фронта 2. чета 46. стрељачког батаљона! (ВИДЕО)

Друга чета 46. одвојеног стрељачког батаљона жали се председнику на жалосно стање јединица.

Фото: Јутјуб

Према речима команданта батаљона после две недеље борбене координације отишли ​​су на борбене положаје, то је требало да буде Запорожје, али су стигли у рејон Луганска, у град Попаснаја, где су добили упутства да заузму борбене положаје и бране село Камишеваха.

”Већ у првим минутима по доласку на наше положаје на нас је пуцано из минобацача. Упркос томе, заузели смо положаје, почели да се укопавамо. Први дан смо издржали под ватром из минобацача и оружја мањег калибра. Први дан нам нису донели ни кап воде, ни храну. Троје рањених, али медицинска служба није стигла. Због тога је један наш преминуо од последица тешког рањавања” наводи командант.

Након што су хеликоптери, авиони и Градови почели да нас нападају, командир чете је одлучио да повуче јединицу са положаја. Сви су се повукли. 

”Да се ​​нисмо повукли, нико од оних који су сада стоје овде не би преживео, апсолутно нико” тврди командант чете.

”Сада врховна команда хоће да нас направи дезертерима“, каже један од ратника са јасним карпатским акцентом.

Судећи по томе што је све више видео порука на којима се чује такав нагласак, а уз њих и видео-молитве жена из Волињске и Лавовске области, јасно је да је кијевски режим почео да баца „највредније ” у ратну пећ – мушкарци из Западне Украјине. Свих ових година покушавали су да пошаљу становнике истока и центра земље у ратну зону како не би много иритирали бирачко тело.

Други ратник показује оружје којим се предлаже да се одупре артиљерији и авијацији: ”Оружје које имамо датира из Првог и Другог светског рата” објашњава украјински војник.

Говори о тешким хеликоптерским и артиљеријским нападима и жали се да је њихова чета због повлачења и жеље да спасе животе проглашена дезертерима.

Други војник каже да је сада у сличној ситуацији 1. чета истог батаљона, која не може да се повуче.

Недостатак наоружања, издаја власти и депресивни уморни борци – све је то сада у огромном броју у украјинским јединицама на првој линији фронта.

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да су Оружане снаге Русије ушле у Лисичанск и да су скоро ушле у Северодоњецк. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји