Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ИЗРАЕЛА: Напустите Турску одмах!

Израел је позвао своје грађане да избегавају Истанбул или да се врате кући ако су већ тамо, чиме је пооштрио савет од 30. маја да се не путује у Турску због иранских претњи Израелцима, саопштио је министар иностраних послова Јаир Лапид.

Израел (Фото: Pixabay)

Јаир Лапид је рекао да су огромни напори израелских безбедносних снага спасили животе Израелаца последњих недеља и захвалио турској влади на њеном доприносу.

Израелски безбедносни званичник навео је да је Турска ухапсила неколико осумњичених оперативаца Корпуса иранске револуционарне гарде.

"Позивамо Израелце да не лете за Истанбул, па ако немају неки много битан разлог, не треба да иду у Турску", поручио је Лапид и додао да ако је већ неко у главном граду те евроазијске земље, треба што пре да се врати у Израел.

Истакао је да терористичке претње "имају за циљ да спрече одлазак Израелаца на одмор, јер бирају на насумичан али намеран начин израелске грађане са циљем да их киднапују или убију".

Техеран је обећао да ће узвратити Израелу и окривљује га за убиство пуковника корпуса Иранске револуционарне гарде Хасана Сајада Ходаија од 22. маја којег су, за воланом аутомобила, усмртила двојица мотоциклиста.

Израел није ни потврдио ни негирао одговорност, што је стандардна политика те државе када је реч о оптужбама за атентате.

О гранатирању Доњецка прочпитајте ОВДЕ.

Извор: Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји