Најновије

Америчке биолабораторије постале војни објекти НАТО алијансе

Заменица председника руске Државне Думе Ирина Јароваја, изјавила је данас да су америчке биолабораторије, створене ван националне територије, заправо постале војни објекти НАТО.

Лабораторија (Фото: РИА Новости)

Копредседавајућа парламентарне комисије која истражује америчке биолошке лабораторије у Украјини, упозорила је да би те лабораторије могле да се користе за непредвидиве биолошке нападе, преноси агенција ТАСС.

"У светлу последњих јучерашњих изјава генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, као и званичника НАТО који Русију наводе међу својим непријатељима, можемо са сигурношћу рећи да су се њихове изјаве о стварању додатне војне инфраструктуре НАТО, почев од 2014. године, односиле на објекте који су се појавили у Украјини. Америчке војне биолошке лабораторије су заправо војни објекти НАТО", нагласила је Јароваја.

Упозорила је да они представљају посебну опасност за Русију и њене савезнике, јер "функционишу под велом строге тајности и, несумњиво, у сваком тренутку могу бити искоришћени као полигон за непредвидиве и непредвиђене биолошке нападе".

Шта је Лукашенко поручио Москви, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји