Најновије

УКРАЈИНЦИ НАМЕРНО ГРАНАТИРАЛИ ПИВАРУ У ДОЊЕЦКУ: Једна особа погинула, исцурело више од 6 тона амонијака!

Услед украјинског гранатирања пиваре у Доњецку дошло је до цурења више од шест тона амонијака, а једна особа је погинула, изјавио је јуче начелник руског Центра за управљање националном одбраном Михаил Мизинцев.

Фото: Министарство одбране Украјине

- Дана 10. августа 2022. године артиљеријске јединице механизоване бригаде Оружаних снага Украјине пуцале су на територију пиваре у Доњецку, где су се налазиле опасне хемикалије које се користе у процесу производње, из правца села Авдијевка - рекао је Мизинцев на брифингу, пренео је Интерфакс.

Како је рекао, услед гранатирања оштећен је капацитет расхладног система од 40 тона из којег је исцурило више од шест тона амонијака.

- Након експлозије формирао се отровни облак који се проширио на површину од два квадратна километра. Један радник предузећа је преминуо, двоје су задобили тешке опекотине респираторног тракта - рекао је Мизинцев.

Навео је да инцидент сматра "намерним гранатирањем".

Додао је да су јединице министарства за ванредне ситуације ДНР-а реаговале брзо како би се позабавиле последицама артиљеријског удара и спречиле жртве међу локалним цивилима.

Обраћање украјинског команданта из Азовстања народу Донбаса погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји