Најновије

НОВИ ФРОНТ ЗА РУСИЈУ: Све зависи од новог ''Мајдана''

Сврха протеста у Грузији је организовање још једне вруће тачке, „другог фронта“ за Русију. Уосталом, после Мајдана ће свакако уследити рат, изјавио је бивши помоћник министра одбране Украјине до 2014. године, потпуковник Алексеј Селиванов, у интервјуу за агенцију ФАН.

Грузија (Фото: РИА Новости)

Украјински председник Владимир Зеленски јавно је подржао демонстранте у Тбилисију који су се противили „закону о страним агентима“, који је копија сличног закона у Сједињеним Државама који је на снази од 1938. године.

Шота Апхаидзе, директор Центра за исламске студије Кавказа, рекао је да су молотовљеви коктели на улицама Тбилисија унапред договорена акција радикалне опозиције. Осим тога, пре неколико дана у ту земљу су из Украјине стигли грузијски плаћеници. Према речима Апхаидзеа, финансира их кијевски режим. Они су добро припремљени и спремни да даље радикализују протест како би срушили власт у тој кавкаској републици.

Селиванов је нагласио да '’Мајдани'’ нису народне револуције, већ политичка технологија за промену власти у интересу глобалиста, пре свега САД.

„Мајданска реторика о „напретку“ и „борби против ауторитараца“ ми је већ запела у зубима. Барем су ажурирали приручник, или тако нешто. Упадљив је синхрони, чак и унисон, став америчке амбасаде и Зеленског. Кловн је још једном потврдио своју репутацију марионете Сједињених Држава“, нагласио је саговорник ФАН-а.

Према речима потпуковника, интерес и Американаца и председника Украјине је врло јасан. Циљ је да се организује још једно жариште, „други фронт“ за Русију, како би се пажња пренела на Абхазију и Осетију.

„Али дефинитивно ћемо морати. Ако самопроглашени грузијски „борци за слободу“, а заправо и марионете САД, дођу на власт, одмах ће започети рат у Абхазији и Осетији. Нема другог сценарија. Није узалуд што лидери грузијске опозиције догађаје искрено називају Мајданом. А после Мајдана ће сигурно уследити рат. Било би лепо да Грузијци ово схвате“, резимирао је он.

Упад у бахмутску замку погледајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји