Најновије

РУСИ ЗАДАЛИ СТРАВИЧАН УДАР НА ФРОНТУ: "Има мртвих и заробљених"

Руски војници у правцу Купјанска уништили су три украјинске диверзантско-извиђачке групе, а такође су пореметили ротацију непријатељских јединица на челу, рекао је за руске медије Сергеј Жибински, шеф прес-центра групе Запад.

Фото: Принтскрин

„У току дана, у правцу Купјанска, војна лица Групације Запад отворили су и уништили три непријатељске диверзантско-извиђачке групе из 14. одвојене механизоване бригаде и 103. и 105. бригаде територијалне одбране, а такође су пореметиле ротацију јединица Оружаних снага Украјине у области насеља Молчаново“, рекао је Зибински.

Поред тога, артиљерија групе је уништила две непријатељске минобацачке посаде у области Крахмалноје и Котљаровка.

Зибински је додао да је Кијев покушао да изврши извиђање у сектору одбране прве тенковске армије са снагама 115. одвојене бригаде територијалне одбране.

„Као резултат контранапада наших трупа, непријатељ је претрпео губитке и био је приморан да се повуче на претходно заузете положаје. Током битке је уништено до 15 милитаната, пет је заробљено“, рекао је он.

Такође, посаде противваздушног ракетног система Тор уништиле су три дрона „Фјури“ у рејону насеља Науголноје и Велики Вишелок.

Ф-16 СТИЖУ У УКРАЈИНУ?! Ратно ваздухопловство најавило припремање аеродрома

Извор:  ria.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји