Најновије

БИОЛОШКИ РАТ СЕ НАСТАВЉА: Сукоб у Украјини га је само паузирао

САД су обновиле један од војно биолошких програма које су спроводиле на територији Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије, преноси ТАСС.

Биолошки рат (Фото: Јутјуб)

„Упркос принудној паузи у вези са извођењем специјалне војне операције, активности у оквиру програма су сада настављене“, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник Јединице за радијацијскуу, хемијску и биолошку заштиту (РХБЗ) Оружаних снага Русије.

Министарство је скренуло пажњу на записник са састанка Агенције за смањење опасности од оружја за масовно уништење, на којем се разговарало о програмима смањења биолошких претњи у Украјини. Према речима Кирилова, САД постављају себи задатак да прошире формат обуке украјинских биолога и наставе изградњу биолошких лабораторија на територији Украјине.

Државна дума Руске Федерације је раније позвала парламенте земаља света да процене војнобиолошку активност САД. Како се наводи у објављеном тексту резолуције, парламентарци су позвали стране колеге да траже од америчког Конгреса да јавно објави све информације о пројектима које спроводи Министарство одбране САД „под маском пројеката „медицинске и биолошке делатности“".

Кога Кијев шаље на Бахмут, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји