Најновије

ЗАПРЕТИЛИ ИРАНСКИМ ВОЂАМА: Збрисаћемо вас са лица земље!

Након напада на америчке базе у Ираку и Сирији, Пентагон је упутио упозорење Техерану, називајући милитантне групе које су извеле нападе "про-техеранским".

Вашингтон је позвао Иран да зауставе ескалацију, а Ентони Блинкен, државни секретар, изразио је велику забринутост због дешавања на Блиском истоку, као и због све учесталијих напада на америчке снаге.

Истовремено, директне претње Ирану су стигле из Израела.

Министар економије Израела, Нир Баркат, поручио је иранским вођама да ће бити “збрисани са лица земље”, уколико покрену ескалацију сукоба.

Баркат је поручио да ће иранске вође бити збрисане са лица земље уколико либански Хезболах отвори други фронт Израелу на северу земље.

“Хоће да нападну Израел са свих страна. Уколико видимо да се то дешава, ударићемо право змију у главу, а то је Иран.”, каже Баркат у интервјуу за БиБиСи.

“Ниједан ајатолах у Ирану неће спавати мирно, потрудићемо се да плате велику цену, само ако отворе фронт на северу.”, каже Баркат.

Подсећамо, ирански шеф дипломатије, Хосеин Амир-Абдулахиан, негирао је тврдње да иза Хезболаха и других милитантних група стоји Иран.

Он је пре неколико дана поручио Израелу да ће претрпети “велики земљотрес” уколико се Хезболах укључи у сукоб, али је ту поруку упутио као упозорење, а не претњу, знајући да у Израелу постоји велики страх од либанске фракције Хезболаха.

Наиме, сматра се да је либански Хезболах веома добро наоружан и да поседује технологије високопрецизног гађања, а да имају преко 150 хиљада пројектила којима могу да гађају било који део Израела.

Не постоје никакви докази који би довели Иран у везу са Хезболахом или другим покретима који делују војно у пограничним појасевима Израела, у Ираку и Сирији. Америчке амбасаде су нападнуте неколико пута од стране различитих исламистичких покрета, а израелске снаге на северу земље непрестано размењују ватру, ратују дроновима и имају сукобе са Хезболахом и њиховим савезничким милитантним покретима.

Прочитајте ОВДЕ шта је Дачић рекао о Космету

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube