Најновије

НАТО ЧЛАНИЦА ОДБИЛА ДА НАПАДНЕ ХУТЕ У ЈЕМЕНУ: Више воле да воде мировну политику

Италија је одбила да учествује у америчким и британским нападима на војне циљеве јеменских побуњеника Хута у Јемену, рекао је данас неименовани извор из италијанске владе за Ројтерс. Извор је истакао да Италија више воли да води мировну политику у региону Црвеног мора.

Хути (Фото: Јутјуб)

Извор је напоменуо да италијанска влада мора да добије подршку парламента да би војска учествовала у било којој акцији и да је због тога брзо одобрење немогуће.

САД и Велика Британија погодиле су више војних циљева Хута у Јемену из ваздуха и са мора, док су Холандија, Аустралија, Канада и Бахреин обезбедили логистичку и обавештајну подршку, рекли су амерички званичници.

Италијански министар одбране Гвидо Крозето рекао је Ројтерсу раније ове седмице да напади Хута морају бити заустављени без изазивања новог рата у региону.

САД и друге земље прошлог месеца су покренуле операцију за заштиту цивилних пловила у Црвеном мору.

Италија је у децембру најавила да це послати морнарички брод у Црвено море након захтева за заштиту који су упутили власници бродова, али није се пријавила за мисију коју предводе САД, а изгледа да се и друге чланице ЕУ такође дистанцирају од те иницијативе, пренела је британска агенција.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube