Најновије

АМЕРИЧКА РАЧУНИЦА: Колико су оштећени Хути током напада на Јемен?

Америчко министарство одбране верује да је јеменски побуњенички покрет Ансар Алах (Хути) до сада изгубио четвртину свог првобитног арсенала, пише The Wall Street Journal (WSJ), позивајући се на извор у Пентагону који је желео да остане анониман.

Хути (Фото: Јутјуб)

„Према његовим (Пентагоновим – прим. ред.) проценама, до данас је уништена отприлике четвртина арсенала Хута“, наводи се у извештају.

Раније је, усред сукоба у Појасу Газе, јеменски покрет Ансар Алах иступио у знак подршке Хамасу и најавио да ће напасти све бродове на било који начин повезане са Израелом. САД и Велика Британија су 12. јануара извеле прве нападе на јеменске Хуте. Амерички председник Џозеф Бајден је објаснио да је удар на Јемен дефанзивне природе.

Дана 16. јануара САД и Велика Британија су започеле нове нападе на Јемен. Појашњава се да су америчка и британска војска гађале циљеве у провинцији Ал Бајда. Након тога, The Wall Street Journal је известио да САД планирају да врате јеменску побуњеничку групу Ансар Алах (Хути) на глобалну листу терориста.

О нападу на најосетљивији део границе НАТО-а прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube