Најновије

ХУТИ ОПЕТ НА МЕТИ: 13 напада западне авијације

Нема мира у Јемену...

У другом таласу ваздушних напада које су извели авиони САД и Велике Британије погођено је 36 циљева на 13 локација јеменских побуњеника Хута.

У нападу су учествовали амерички борбени авиони Ф/А-18 са носача авиона УСС Двајт Д. Ајзенхауер, британски борбени авиони Тајфун ФГР4 и разарачи америчке морнарице УСС Грејвли и УСС Карни, који су испалили ракете Томахавк из Црвеног мора, саопштено је из америчког и британског министарства одбране, преноси Танјуг.

Централна команда америчке војске саопштила је синоћ да је успешно уништена противбродска крстарећа ракета која је била спремна за лансирање на бродове у Црвеном мору.

„Америчке снаге су идентификовале крстарећу ракету у Јемену и утврдиле да представља непосредну претњу по војне и трговачке бродове у региону“, наведено је у саопштењу, преноси Ројтерс.

Хути готово свакодневно изводе ракетне или нападе дроновима на комерцијалне и војне бродове који пролазе кроз Црвено море и Аденски залив, како су навели, у знак подршке палестинској милитантној групи Хамас у рату против Израела.

Најновији удари против Хута изведени су након ваздушних напада САД у петак на циљеве у Сирији и Ираку, као одговор на напад дроном на америчку војну базу у Јордану у прошлу недељу, којем су погинула три војника.

Погођене локације су наводно припадале разним милицијама које подржава Иран, а који САД окривљују за напад у Јордану.

Иран, међутим, одбацује тврдњу Вашингтона да је Техеран повезан са нападом дронова.

Прочитајте ОВДЕ шта је Песков поручио Западу 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube