Најновије

ХУТИ ПОНОВО НАПАДАЈУ: Испалили ракете на два брода

Побуњеници Хути потврдили су да су њихове снаге ракетама напале два брода у Црвеном мору, наневши мању штету теретном броду који је испловио из луке града Ходејда у Јемену

Хути (Фото: Јутјуб)

Потпарол Хута рекао је да је група гађала бродове "Morning Tide", који плови под заставом Барбадоса а у власништву је једне британске компаније и "Star Nasia" који плови под заставом Маршалских острва, преноси Ројтерс.

Претходно су Агенција Уједињеног Краљевства за поморске трговинске операције (UKMTO) и британска фирма за поморску безбедност "Ambrey" саопштиле да је један брод претрпео мању штету након што је погођен пројектилом.

Брод, који се налазио 57 наутичких миља западно од Ходеиде, погођен је беспилотном летелицом са леве стране. Пројектил је прешао преко палубе и изазвао мала оштећења, наводи се у извештају УKMTO.

"Ambrey" је саопштила да повређених није било, да је брод извео предвиђене маневре како би избегао теже ударе и наставио пловидбу.

Јеменски побуњеници Хути од октобра прошле године изводе нападе на бродове који плове Црвеним морем, како су навели, у знак подршке Хамасу у сукобу са Израелом.

Како Бајден разговара са мртвима, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube