Најновије

НЕ ОДЛАЗИ САМО ЗАЛУЖНИ: Чистка у украјинској војсци иде много дубље

Начелник Генералштаба Оружаних снага Украјине Сергеј Шаптала такође би могао да буде смењен заједно са главнокомандујућим генералом Валеријем Залужним, а чистка у војном врху, коју спроводи председник Зеленски ће највероватније бити дубља него што се чинило

Украјинска војска (Фото: flickr)

Заједно са Валеријем Залужним, може бити смењен и начелник Генералштаба Оружаних снага Украјине Сергеј Шаптала, пише Украјинска правда, позивајући се на изворе у владајућим круговима. Према наводима листа, реконструкција ће утицати на генерал-мајора Сергеја Шапталу, а све остало је неизвесно. Промене би се могле десити у блиској будућности, ове недеље.

Ове речи су у корелацији са оним што је Зеленски рекао јуче у интервјуу једном италијанском ТВ каналу: тако је председник наговестио да планира да изврши „ресетовање” у свим секторима државе, а не да се ограничава на Залужног.

Разговори о одласку Залужног воде се последње две недеље, али за сада нема конкретних информација по овом питању. Овако или онако, до сада све указује на то да ће, уколико дође до чистке, она бити много дубља и озбиљнија него што се у почетку чинило.

Уличне борбе за Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube