Најновије

НЕМА МИРА: Нетањаху јасан - ИДФ без милости

ИДФ је саопштио да су трупе на терену елиминисале борце и инфраструктуру Хамаса у западном делу Кан Јуниса.

Додаје се да су израелске снаге усмериле авион који је гађао три војна складишта и одред хамасоваца.

У израелским ударима на појас Газе у протеклих 96 сати убијена су два израелска таоца и тешко рањено осам, саопштиле су Хамасове бригаде Ал Касам на Телеграму.

"Њихови услови постају све опаснији у светлу немогућности да им се обезбеди одговарајући третман. (Израел) сноси пуну одговорност за животе повређених у светлу њиховог наставка бомбардовања“, наводи се у саопштењу у вези са преосталим таоцима.

Током једнонедељног примирја крајем новембра, Хамас је ослободио више од 100 израелских и страних талаца у замену да Израел ослободи око 240 палестинских затвореника.

Главни израелски војни портпарол контраадмирал Данијел Хагари рекао је у уторак да је 31 од преосталих талаца које Хамас држи у Гази мртав.

Власти у Јерусалиму тврде да се још 136 талаца и даље налази у Гази.

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху је у интервјуу за Еј-Би-Си њуз рекао је да ће израелска војска обезбедити "сигуран пролаз за цивилно становништво“ уочи очекиваног напада на Рафу, најјужнији град Појаса Газе, одбацујући страховања од хуманитарне катастрофе.

Упркос међународној узбуни због потенцијалног покоља у граду са више од милион расељених Палестинаца, Нетанјаху каже да је офанзива кључна за сламање Хамаса.

"Победа је надохват руке. Урадићемо то. Победићемо преостале терористичке батаљоне Хамаса и Рафу, који је последњи бастион, али то ћемо урадити“, каже Нетанјаху.

Прочитајте ОВДЕ више о сукобима на Блиском истоку 

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube