Најновије

ХАМАС О ТАОЦИМА: Лажу!?

Блиски Исток не мирује...

Хамас је саопштио да међу Израелцима који су одведени као таоци 7. октобра има много страдалих, а они који су досад преживели налазе се у изузетно тешким условима.

Хамасови екстремисти убили су 1.200 Израелаца у нападу на југ Израела 7. октобра и отели су најмање 250, наводи се у израелским извештајима.

Према подацима министарства здравља које контролише Хамас, у израелским војним операцијама у Појасу Газе убијено је више од 28.000 Палестинаца. Током једнонедељног примирја крајем новембра, Хамас је ослободио више од 100 израелских и страних талаца, у замену за ослобађање 240 палестинских затвореника.

"Губици међу (израелским таоцима) су постали велики док су преживели у изузетно тешким условима. Упозоравали смо више десетина пута на опасности које прете израелским таоцима, али нас је (израелско) руководство игнорисало", рекао је портпарол оружаног крила Хамаса, Абу Обеида.

Војни портпарол Израела, контраадмирал Данијел Хагари рекао је у уторак да је од преосталих талаца у Појасу Газе, 31 изгубио живот, наводећи да Хамас држи још 136 талаца у тој палестинској енклави.

Клуб палестинских затвореника, организација која документује и брине о свим палестинским притвореницима, издао је у уторак саопштење наводећи да је од 7. октобра израелске службе безбедности ухапсиле скоро 7.000 Палестинаца.

Прочитајте ОВДЕ о стању у Авдејевки 

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube