Најновије

Шок за САД и Велику Британију: Хути успешно тестирали хиперсоничну ракету

Покрет Ансар Алах (Хути) тестирао је прву хиперсоничну ракету велике убојитости и у току су припреме да се ово наоружање уврсти у њихов војни арсенал, преносе "РИА Новости" позивајући се на извор близак Хутима.

"Ракетне снаге хутског покрета успешно су тестирале ракету способну да се креће брзинама до 8 маха (око 10.000 км/ч) и користи чврсто гориво. Јемен планира да започне производњу овог наоружања како би ух употребио за нападе у Црвеном и Арабијском мору, у Аденском заливу, као и против мета у Израелу", рекао је извор.

Истовремено, према његовим речима, Хути су почели са побољшањем већ постојећих ракета и дронова, модификовањем њихових бојевих глава са намером да удвоструче разорну моћ, а тестирање унапређених средстава трајало је три месеца.

Прошлог четвртка, лидер Хута Абдел Малих ел Хути изјавио је да покрет ради на развоју хиперсоничних ракета и додао да ће "наши непријатељи, пријатељи и народ видети ниво достигнућа од стратешког значаја, који ће нашу државу ставити у ред малобројних земаља са таквим способностима".

Ел Хути је рекао и да су јеменске снаге користиле ново оружје у недавним операцијама у Црвеном и Арапском мору, што је изненадило САД и Велику Британију.

Украјински диверзанти покушавају да пробију руску границу у Курској области

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube