Најновије

Истражни комитет Русије: Проверавају се везе украјинске специјалне службе и напада на "Крокус"

Оптужени за почињен терористички акт рекли су да су током припрема, као и након напада на "Крокус" комуницирали преко гласовних порука на мрежи с координатором акције који је користио псеудоним.

Истражни комитет Руске Федерације проверава да ли су украјинске специјалне службе умешане у организовање и финансирање терористичког напада на московски тржни центар.

Такође, саопштио је да су након напада на "Крокус сити хол" терористи кренули ка граници са Украјином како би стигли до Кијева где је требало да преузму награде.

"По упутству координатора, терористи су се након извршења злочина аутомобилом одвезли ка руско-украјинској граници не би ли стигли у Кијев да добију обећану награду. Истрага наставља проверу умешаности представника украјинских специјалних служби у организовању и финансирању терористичког напада", наведено је у саопштењу ИК РФ објављеном на Телеграму.

Потврђено је и хапшење деветог члана организоване групе који одговара за дело извршења терористичког акта од стране организоване групе а што је резултирао смрћу грађана.

ИК РФ је саопштио и да су оптужени за почињен терористички акт рекли да су током припрема, као и након напада на "Крокус" комуницирали преко гласовних порука на мрежи с координатором акције који је користио псеудоним.

Истражитељи настављају с прикупљањем и обједињавањем доказа о кривици оптужених, на идентификацији њихових саучесника и организатора терористичког акта.

Број жртава терористичког напада који се догодио прошлог петка у "Крокус сити холу" у предграђу Москве порастао је на 144.

ПРИЗНАЊЕ НАПАДАЧА НА "КРОКУС СИТИ": Кренули смо у Кијев по награду

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube