Најновије

СИРСКИ ПАНИЧНО ИЗНОСИ САЗНАЊА: Путин наредио да све мора да буде готово до 9. маја

Генерал-пуковник Олександр Сирски, главнокомандујући украјинске војске, изјавио је да је руско војно вођство дало задатак трупама да до 9. маја заузму град Часив Јар у Доњецкој области.

На тај датум Русија обележава Дан победе у знак сећања на тријумф над нацистичком Немачком, који је извојеван уз помоћ савезника.

Укринформ преноси да је Сирски наводе о року који су генерали под командом руског председника Владимира Путина дали војсци за освајање Часив Јара објавио на свом налогу на Фејсбуку.

- Непријатељ концентрише напоре како би пробио нашу одбрану западно од Бахмута изашао на канал Сиверски Доњец-Донбас, заузео насеље Часив Јар и створио услове за даље напредовање ка ширем градском подручју Краматорска - навео је Сирски.

КРЕЋЕ ПОТПУНИ РАСПАД КИЈЕВА И ЦЕЛЕ УКРАЈИНЕ: Почињу велике припреме за признање пораза

Он је нагласио да "херојска одбрана украјинских бригада спречава Руси у примени тих планова".

- Користећи бројчану предност и разне мотивационе факторе, укључујући погубљења, одвојене групе непријатељске пешадије су напредовале ка микрореону " Нови", али су уништени дејством дронова-камиказа и артиљеријском ватром - написао је Сирски у посту.

Према његовим речима, без обзира на то, претња је и даље актуелна, с обзиром на то да је руско војно вођство дало задатак трупама да до 9. маја заузму Часив Јар.

- Како би се адекватно одговорило на деловање непријатеља и оснажила одбрана наших трупа у том правцу, мере су предузете како би се бригаде значајно ојачале муницијом, дроновима и уређајима за електронско ратовање - навео је главнокомандујући украјинске војске.

Сирски је као главни закључак дводневне посете фронту навео потребу за побољшањем квалитета обуке украјинских трупа, укључујући моралну и психолошку компоненту, повећање броја високотехнолошких беспилотних система за разне намене којима би руковали обучени оператери, као и побољшање квалитета извођења асиметричних операција чији је циљ смањење бробеног потенцијала Руса.

- Ми настављамо да предузимамо организационе мере са нагласком на повећање ефикасности управљања, елиминасање дуплирања и усмеравања ослобођених ресурса ради подршке борбеним јединицама и под‌јединицама. Главни задатак тих мера јесте повећање борбене способности наших трупа, спасавање живота наших војника, осујећивање планова непријатеља и обезбеђивање обуке резервиста - написао је Сирски.

Укринформ наводи да је он јуче изјавио да се ситуација на источном фронту значајно погоршала последњих дана.

(Kurir.rs/Ukrinform/Preveo и приредио: Н. В.)
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429201611fd92ea0e