Најновије

СКОТ РИТЕР ИМА ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ЗА ИЗРАЕЛ: Следећи пут ће да мисле, успешна операција Ирана

Осветнички напади Ирана ставили су до знања Американцима и Израелцима да ће морати да припазе на то што раде и да, пре доношења нових одлука, извагају које би могле бити последице, каже бивши амерички обавештајац.

Израел је мислио да може да нападне Иран и да не претрпи никакве последице за то, али то више није могуће, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер за "Спутњик".

"То значи да у будућности, ако Израел или Сједињене Државе планирају да спроведу акцију против Ирана, они морају да извагају последице својих акција знајући да Иран има капацитет да посегне и доспе до било ког места, било које тачке, мете у Израелу или ван њега, и да нико ништа неће моћи да уради да то спречи. Због тога је председник Бајден разговарао телефоном са Бенјамином Нетанјахуом, премијером Израела, говорећи му: 'Немојте да узвратите'", објаснио је Ритер. 

Према његовим речима, напад Ирана на Израел је био једна "изузетно успешна операција" и то не само за Иран, већ за цео свет, будући да је стављено до знања да је Иран у стању да одговори. Ова нова реалност, како оцењује, моћи ће "да држи Израел и Сједињене Државе под контролом".

СИРСКИ ПАНИЧНО ИЗНОСИ САЗНАЊА: Путин наредио да све мора да буде готово до 9. маја

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240429194840127dd17b