Најновије

РУСИ ИМ ОЧИТАЛИ ЛЕКЦИЈУ: Изјаве Василија Небензија на састанку Савета безбедности УН о сукобу Израела и Ирана

На последњем састанку Савета безбедности Уједињених нација, Василиј Небензија, стални представник Руске Федерације, изнео је више важних ставова о актуелној ситуацији на Блиском истоку.

Стални представник Русије позвао је све стране укључене у недавни инцидент са иранским нападом на Израел да покажу уздржаност и да избегавају даљу ескалацију конфликта. Наглашавајући значај мира у региону, Небензија је специфично апеловао на Израел да престане са војним акцијама које доприносе тензијама.

Узрок ове најновије напетости је ирански одговор на нападе Израела на иранске дипломатске објекте, за који Иран тврди да су извршени без адекватне реакције Савета безбедности. Небензија је критиковао поступке западних земаља у Савету, указујући на њихову шутњу о основним узроцима сукоба који подстичу додатну ескалацију.

Осим тога, изразио је забринутост због става Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и Француске које нису потврдиле неповредивост дипломатских објеката, што је по његовом мишљењу допринело тренутној кризи.

Небензија је апеловао на Савет безбедности да активније учествује у решавању ових питања како би се обезбедила стабилност у региону и заштитила права и безбедност свих земаља укључених у сукоб.

НОВЕ ПРЕТЊЕ СТИЖУ ИЗ ИРАНА: Јерусалим ће бити муслимански, славићемо ослобођење Палестине

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202404292233199028ede1