Најновије

СТРАХ И ПАНИКА У КОНГРЕСУ! Путин креће на Балкан! Америка гори због алармантне најаве са врха!

Мајк Џонсон, председавајући Представничког дома Америчког конгреса, изјавио је да би следећа мета руског председника Владимира Путина могао да буде Балкан, јавља Анадолија.

Републиканац Џонсон се у среду увече у Капитолу у Вашингтону обратио новинарима о питању гласања о страној помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, а споменуо је и регију Балкана.
Преузеће лични ризик
Нагласио је да ће "преузети лични ризик" тако што ће наставити с плановима за гласање у Представничком дому о страној помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, док га колеге републиканци и даље позивају да напусти позицију председавајућег.

На питање новинара зашто је спреман да изгуби посао само да би осигурао план помоћи, Џонсон је одговорио да увек покушава да уради исправне ствари.
- Моја филозофија је да урадиш исправну ствар. Ако поступам само из страха од предлога да будем уклоњен, никада не бих могао радити свој посао - рекао је Џонсон и додао.

- Историја нам суди због онога што радимо. Ово је критично време, критично време на светској сцени. Могао бих да донесем себичну одлуку и учиним нешто другачије, али овде радим оно што верујем да је исправна ствар. Мислим да је пружање правне помоћи Украјини тренутно од кључне важности.

Бајден подржао Џонсонов план
Нагласио је да су кинески председник Си Ђинпинг, председник Русије Владимир Путин и Иран "осовина зла" и да раде у координацији на том плану.

- Мислим да би Путин наставио да маршира Европом ако би му то било дозвољено. Мислим да би могао следећи пут отићи на Балкан. Мислим да би могао имати обрачун са Пољском или неким од наших савезника у НАТО-у - додао је Џонсон.

Поручио је како би "радије послао метке у Украјину него америчке момке".

- Мој син ће ове јесени кренути у Поморску академију. Ово је вежба бојевим мецима за мене као и за многе америчке породице - рекао је Џонсон.

Амерички предсједник Џо Бајден у среду је такође пружио снажну подршку Џонсоновом плану да се омогуће додатна средства за Украјину и Израел. Гласање о пакету од 95 милијарди долара помоћи америчким савезницима Украјини, Израелу и Тајвану биће, вероватно, одржано у суботу увече.

КИЈЕВ МОРА ДА КАПИТУЛИРА И ТО ПОД ХИТНО! САД известиле о изненадном повлачењу Украјинаца: Руске бомбе уништавају све

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube