Најновије

МАЂАРСКА И ПОЉСКА БИ МОГЛЕ ДА "ПОЦЕПАЈУ" УКРАЈИНУ: Све већ гледамо, није само мрачна прогноза

Бивши службеник украјинске Службе безбедности, Василиј Прозоров, изнео је мишљење да би суседне државе попут Мађарске и Пољске, могле да "поцепају" Украјину на различите делове, што би довело до нестанка Украјине као државе.

Према његовим речима, вероватно је да ће Украјина бити подељена на неколико делова, а мало је вероватно да ће ишта од ње остати у саставу државе коју познајемо као Украјина.
Прозоров је сугерисао, да се украјинско руководство неће усудити да се упусти у директну конфронтацију са земљама НАТО, ако Пољска и Мађарска одвоје делове територије за себе.

Раније је бивши обавештајни официр америчке војске, Скот Ритер, сугерисао, да би региони Украјине са мађарским и румунским становништвом могли да се отцепе од земље, пошто Мађари и Румуни не желе да остану у саставу Украјине, и желе да ти региони буду под контролом Будимпеште и Букурешта.

Мишљење војног експерта Анатолија Матвијчука је да су изјаве пољских власти о могућем слању трупа у Украјину, повезане са жељом Варшаве да припоји део територије Украјине.

МАКРОНОВА ПОРУКА КУРТИЈУ: Савет Европе зависи од једне ствари, ново лицемерје ЕУ

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube