Најновије

РАБОТИНО ЈЕ ПАЛО У РУСКЕ РУКЕ! Потпуно повлачење и бежанија украјинске армије

Руска војска преузела је пуну контролу над територијом насеља Работино.

О томе је у свом телеграм каналу известио шеф јавног покрета Запорожје „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов. Према његовим речима, наставља се офанзива руске војске на Ореховском делу линије фронта.

Подсетимо, раније је стигло сазнање да су руски војници поставили руску заставу на северној периферији села. Истовремено је наглашено да су џепови украјинског отпора у Работину и даље остали.

Међутим, даље јуришне акције руске војске приморале су украјинске војнике да напусте своје положаје. Тако је Работино потпало под пуну контролу руске војске.

ГОРИ ОДЕСА! Касетна муниција руши све пред собом (ВИДЕО)

Треба додати, да је Работино заузела украјинска војска као резултат своје контраофанзиве у лето 2023. године. Успели су да заузму ово насеље по цену огромних губитака у људству и опреми.

У борбама за село изгубили су неколико немачких тенкова Леопард, као и велики број западних борбених возила пешадије. Касније је западна штампа подручје око Работина назвала гробљем војне опреме земаља НАТО.

Али већ у пролеће ове године, руска војска је, као резултат нападних операција, повратила већину изгубљених положаја. До недавно су украјински војници боравили само у насељима Работино и Вербовоје. Прво (Работино) је већ заузето, али се битка за друго насеље (Вербовоје) наставља.

Бивши аналитичар ЦИА о украјинском сукобу: Стижу озбиљне промене, завршиће се веома лоше по Кијев

Курир.рс/ТВ Фронт/Пренео: П. П.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА