Најновије

ШАРОВИЋ: Власт у паници покушава да спречи Шешељев повратак!

БЕОГРАД - Шешељев долазак у Србију је био известанм јер судија Антоанети то питање не би ни покренуо да није намеравао да га ослободи, али је он сад под знаком због лобирања и кукњаве власти у Србији, тврди заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић.
Фото: Јутјуб скриншот

Фото: Јутјуб скриншот

- Судија Антоанети је изненадио државних врх Србије отварањем приче о повратку Војсилава Шешеља у Србију да им се упалила црвена лампица и жестоко су кренули у кампању да то спрече. Они делују у два правца, воде дипломатску офанзиву тражећи од својих западних ментора да искористе утицај који имају на Хашки трибунал како се Шешељ не би вратио. Власт буквално кука и преклиње да се спречи Војин повратак, а за узврат нуде да буду још покорнији. Аргументи су им да би Шешељев повратак изазвао политички хаос и спречио даље спровођење Бриселског споразума - објашњава Шаровић. Он тврди да се паралелно са тим и у Србији води кампања против повратка Војислава Шешеља. - Други правац напада на Шешеља је медијски. Власт преко својих медија води хајку против човека који је већ 12 година у притвору и не може да им одговори на нападе. Задатак им је да на сваки могући начин облате Шешеља пласирањем бесмислених теза кроз наручене текстове у којима тврде да он "не жели да се врати из затвора". Опет га доводе у везу са убиством Ђинђића иако је та ствар одавно раскринкана, доводе у питање његово ментално стање након притвора и сличне гадости - указује Шаровић.
Шешељ има право да се бави политиком Шаровић је подсетио да је још прошле године судија Антоанети констатовао да нема основа да се Воји забрани бављењем политиком. Антоанети у свом мишљењу каже да је Војислав Шешељ председник легитимне политичке странке и да није престао да се бави политиком ни током боравка у затвору. Антоанети је тада потврдио да право на бављење политиком Шешељу гарантује Међународни пакт о политичким и људским правима, објашњава Шаровић.
Шаровић каже да је страх од повратка Војислава Шешеља у Београд највећа код његових некадашњих сарадника који су напустили СРС. - Стах од Шешељевог повратка је највећи код његових некадашњих најближих сарадника који су му се заклињали на верност, а по његовом одласку у Хаг забили нож у леђа, учинили све да му униште странку и оставили његову породицу на цедилу - каже Шаровић. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА