Najnovije

ŠAROVIĆ: Vlast u panici pokušava da spreči Šešeljev povratak!

BEOGRAD - Šešeljev dolazak u Srbiju je bio izvestanm jer sudija Antoaneti to pitanje ne bi ni pokrenuo da nije nameravao da ga oslobodi, ali je on sad pod znakom zbog lobiranja i kuknjave vlasti u Srbiji, tvrdi zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović.
Foto: Jutjub skrinšot

Foto: Jutjub skrinšot

- Sudija Antoaneti je iznenadio državnih vrh Srbije otvaranjem priče o povratku Vojsilava Šešelja u Srbiju da im se upalila crvena lampica i žestoko su krenuli u kampanju da to spreče. Oni deluju u dva pravca, vode diplomatsku ofanzivu tražeći od svojih zapadnih mentora da iskoriste uticaj koji imaju na Haški tribunal kako se Šešelj ne bi vratio. Vlast bukvalno kuka i preklinje da se spreči Vojin povratak, a za uzvrat nude da budu još pokorniji. Argumenti su im da bi Šešeljev povratak izazvao politički haos i sprečio dalje sprovođenje Briselskog sporazuma - objašnjava Šarović. On tvrdi da se paralelno sa tim i u Srbiji vodi kampanja protiv povratka Vojislava Šešelja. - Drugi pravac napada na Šešelja je medijski. Vlast preko svojih medija vodi hajku protiv čoveka koji je već 12 godina u pritvoru i ne može da im odgovori na napade. Zadatak im je da na svaki mogući način oblate Šešelja plasiranjem besmislenih teza kroz naručene tekstove u kojima tvrde da on "ne želi da se vrati iz zatvora". Opet ga dovode u vezu sa ubistvom Đinđića iako je ta stvar odavno raskrinkana, dovode u pitanje njegovo mentalno stanje nakon pritvora i slične gadosti - ukazuje Šarović.
Šešelj ima pravo da se bavi politikom Šarović je podsetio da je još prošle godine sudija Antoaneti konstatovao da nema osnova da se Voji zabrani bavljenjem politikom. Antoaneti u svom mišljenju kaže da je Vojislav Šešelj predsednik legitimne političke stranke i da nije prestao da se bavi politikom ni tokom boravka u zatvoru. Antoaneti je tada potvrdio da pravo na bavljenje politikom Šešelju garantuje Međunarodni pakt o političkim i ljudskim pravima, objašnjava Šarović.
Šarović kaže da je strah od povratka Vojislava Šešelja u Beograd najveća kod njegovih nekadašnjih saradnika koji su napustili SRS. - Stah od Šešeljevog povratka je najveći kod njegovih nekadašnjih najbližih saradnika koji su mu se zaklinjali na vernost, a po njegovom odlasku u Hag zabili nož u leđa, učinili sve da mu unište stranku i ostavili njegovu porodicu na cedilu - kaže Šarović. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA