Најновије

У Стразбуру почео процес против Хрватске због "Олује"

ЗАГРЕБ - Хрватска влада је данас донела одлуку о оснивању Међуресорне радне групе за подршку Канцеларији заступника Хрватске пред Европским судом за људска права у припреми предмета који се односе на истраге ратних злочина и других кривичних дела почињених за време или непосредно након акције "Олуја" 1995.
Погром Срба у "Олуји" 1995. Фото: ИН4С.НЕТ

Погром Срба у "Олуји" 1995. Фото: ИН4С.НЕТ

Пред Судом у Стразбуру почели су судски поступци по 21 тужби више подносилаца против Хрватске, који сматрају да државна тела нису спровела ефикасну истрагу смрти њихових рођака, цивила који су погинули за време или непосредно након војно-полицијске акције "Олуја" у августу 1995, навео је потпредседник владе Ранко Остојић.
Прочитајте још:(ФОТО) Родитељи опрез: Од ових наруквица деци може да стане крв!Погледајте списак страних шпијуна који вршљају по Србији!
У сваком предмету држава треба да достави прво изјашњавање Суду најкасније до 15. септембра, што је врло битно јер се ради о утврђивању да ли су повређена конвенцијска права. Због тога се, преноси Хина, у радну групу одређују искусни представници надлежних тела који су укључени у проблематику истрага ратних злочина за време и непосредно након "Олује". Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА