Најновије

Амерички шпијунски авион побегао од руских ловаца

Тензије између Русије и Запада због Украјине вратиле су се у оквире хладноратовског надмудривања великих сила. У новом из серије упозоравајућих инцидената, амерички шпијунски авион је избегао сусрет са руским ловцима бегом у шведски ваздушни простор.
Сухој 25 (Твитер)

Сухој 25 (Твитер)

"Пилот авиона је, реагујући професионално, извео маневар и избегао сусрет са руским авионима", саопштила је Европска команда америчких оружаних снага, преноси РТС. Инцидент се догодио 18. јула, док је амерички авион пратио комуникације руских оружаних снага око Калињинграда у склопу шире операције извиђачких летова око Русије.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Проруске снаге обориле још један украјински Сухој-25!(ФОТО) Погледајте шта је један Француз послао проруским устаницима!
Шведски медији наводе да је РЦ-135 избегао руске ловце бегом у ваздушни простор изнад Готланда, а ваздушни простор те државе напустио је након упозорења тамошње контроле лета. Њујорк тајмс наводи да и да је протеклих месеци забележено неколико "блиских сусрета" руских и америчких оружаних снага, па су тако руски "сухоји" Су-24 у бришућем лету пролетели изнад разарача Доналд Кук у Црном мору. У априлу, руски ловци пришли су прилично близу још једном РЦ-135, овај пут изнад Охотског мора. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА