Najnovije

Američki špijunski avion pobegao od ruskih lovaca

Tenzije između Rusije i Zapada zbog Ukrajine vratile su se u okvire hladnoratovskog nadmudrivanja velikih sila. U novom iz serije upozoravajućih incidenata, američki špijunski avion je izbegao susret sa ruskim lovcima begom u švedski vazdušni prostor.
Suhoj 25 (Tviter)

Suhoj 25 (Tviter)

"Pilot aviona je, reagujući profesionalno, izveo manevar i izbegao susret sa ruskim avionima", saopštila je Evropska komanda američkih oružanih snaga, prenosi RTS. Incident se dogodio 18. jula, dok je američki avion pratio komunikacije ruskih oružanih snaga oko Kalinjingrada u sklopu šire operacije izviđačkih letova oko Rusije.
Pročitajte još:(VIDEO) Proruske snage oborile još jedan ukrajinski Suhoj-25!(FOTO) Pogledajte šta je jedan Francuz poslao proruskim ustanicima!
Švedski mediji navode da je RC-135 izbegao ruske lovce begom u vazdušni prostor iznad Gotlanda, a vazdušni prostor te države napustio je nakon upozorenja tamošnje kontrole leta. NJujork tajms navodi da i da je proteklih meseci zabeleženo nekoliko "bliskih susreta" ruskih i američkih oružanih snaga, pa su tako ruski "suhoji" Su-24 u brišućem letu proleteli iznad razarača Donald Kuk u Crnom moru. U aprilu, ruski lovci prišli su prilično blizu još jednom RC-135, ovaj put iznad Ohotskog mora. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA