Најновије

Тиха побуна напредњака против Вучића

БЕОГРАД - Премијер и лидер СНС Александар Вучић све више се суочава са великим отпорима у својој странци, јер не испуњава њихове жеље када су у питању државне функције, на шта Вучић одговара да је изабран да ради у интересу грађана, а не страначких појединаца, пише данашњи "Блиц".
Српска напредна странка (Фото: СНС)

Српска напредна странка (Фото: СНС)

Према наводима листа, главни разлог све већег незадовољства, пре свих чланова Главног одбора странке, тај је што Вучић не испуњава њихове жеље када су у питању државне функције. "Само током овог викенда добио је више десетина СМС-ова страначких функционера у којима се они буне што су распуштени неки страначки одбори, што им нису поверене функције у локалним самоуправама које су желели или су сматрали да ће их добити после победе на изборима", наводи "Блиц" речи, како каже, једног од најближих сарадника Вучића. Друга група функционера странке су они који су јако незадовољни последњим сменама у јавним предузећима, али и најављеним променама у државним фирмама. "Ако само у 'Ласти' за један дан Вучић смени четворицу чланова Главног одбора, ако смени директора 'Железнице', који је имао неколико својих функционера СНС, онда се јасно види како се гомилају они у СНС чије интересе угрожава Вучић. Како су тек најављене смене у јавним предузећимам јасно је да ће број незадовољних расти", навео је лист. Према писању тог листа, договор са појединим бизнисменима да преузму вођење државних фирми створило је нови групу Вучићевих непријатеља, "којих има и у Влади Србије".
Прочитајте још:(ФОТО) Погледајте шта је један Француз послао проруским устаницима!Џеј Рамадановски умало изгорео у аутомобилу!
"Избор Милана Бека за директора 'Ззелезнице' порука је свим члановима Владе да ће се променити правило према коме су министри у свом ресору постављали директоре којима је било важно само да буду блиски министру, а не да успешно воде државну фирму. Наравно да се ова нова правила многима неће допасти, који сигурно неће и већ не седе скрштених руку", навео је лист. Највећи отпор, пише београдски дневни, очекује се када буде смањивао плате и пензије, јер многи страхују да ће изгубити популарност код грађана. Вучић је за "Блиц" рекао да да се труди да све што ради као премијер ради у интересу грађана Србије, а не било којих страначких појединаца. "Нисам постао премијер да бих угађао члановима било које партије, па ни моје странке, већ да бих пробао да од Србије направим боље место за живот. Од људи на функцијама тражим резултат и одговорност и они који то не испуњавају не могу да очекују да ће остати на својим позицијама, Тако ће бити, љутили се на мене или не", рекао је Вучић. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА