Најновије

Вашингтон Тајмс, Форбс, Дејли Бист: Обама се избламирао изјавама о Русији!

САД - Утицајни амерички медији попут Вашингтон Тајмса, Форбса, Дејли Биста и многи други су прокоментарисали изјаве Барака Обаме о Русији које је он дао у интервјуу за пословни магазин Економист (The Economist), а критике су биле и више него оштре оцењујући Барака Обаму потпуном незналицом, а његове изјаве срамотним.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov - Pete Souza)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov - Pete Souza)

Лист Форбс (The Forbes) пише да је невероватно да Обама може рећи како у Русију "нико не хрли", те како не постоје миграциони таласи ка Русији, када је опште познато да постоји јак прилив људи из Централне Азије и када је то постала карактеристична црта модерне Русије. "Онај ко за Русију тако нешто прича, тај сигурно зна скроз мало о овој земљи." - каже се у Форбсу. Даље, овај лист се осврће на изјаву Барака Обаме о томе како је просечни животни век у Русији 60 година и како се број становника смањује. "Довољно је посетити сајт Росстат који даје увид у државне статистике и видети да је просечни животни век у 2013. години био 65 година. Од 2009. године број становника у Русији се видно и знатно увећава." - наводи Форбс и истиче да гледано по регионима у Русији животни век је и дужи. "Обама није изнео једну неистину, није изнео две неистине, него чак три лажна факта везано за Русију." - истиче Форбс. Вашингтон Тајмс је написао да је Путин за Обаму очигледно "ноћна мора", критикујући начин на који Обама води спољну политику.
Прочитајте још:Војни удар на Русију и Трећи светски рат – једина опција НАТО алијансе!?
Новинарка Черил Чамли из Дејли Биста (The Daily Beast) каже да је Обама сам себе осрамотио изјавом да Путин није велики политички играч. "Путин је итекако велики политички играч, а за разлику од Обаме, Путин ужива огромну популарност у својој земљи." - каже Чамлијева. Чамлијева саркастично коментарише Обамину изјаву да "Русија ништа не производи". "Русија ништа не производи, сем оружја које купујемо од њих." - пише Чамлијева у Дејли Бисту. Ови медији су набројали низ ствари које Русија извози, а то су, поред оружја, прерађевине из области црне металургије, дијаманти, ђубриво, дрвне прерађевине, бакарне жице и многе друге ствари, док су готово сви посебно набројали руске хеликоптере који су купљени од Русије за потребе америчке војске у Афганистану. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА