Najnovije

Vašington Tajms, Forbs, Dejli Bist: Obama se izblamirao izjavama o Rusiji!

SAD - Uticajni američki mediji poput Vašington Tajmsa, Forbsa, Dejli Bista i mnogi drugi su prokomentarisali izjave Baraka Obame o Rusiji koje je on dao u intervjuu za poslovni magazin Ekonomist (The Economist), a kritike su bile i više nego oštre ocenjujući Baraka Obamu potpunom neznalicom, a njegove izjave sramotnim.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov - Pete Souza)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov - Pete Souza)

List Forbs (The Forbes) piše da je neverovatno da Obama može reći kako u Rusiju "niko ne hrli", te kako ne postoje migracioni talasi ka Rusiji, kada je opšte poznato da postoji jak priliv ljudi iz Centralne Azije i kada je to postala karakteristična crta moderne Rusije. "Onaj ko za Rusiju tako nešto priča, taj sigurno zna skroz malo o ovoj zemlji." - kaže se u Forbsu. Dalje, ovaj list se osvrće na izjavu Baraka Obame o tome kako je prosečni životni vek u Rusiji 60 godina i kako se broj stanovnika smanjuje. "Dovoljno je posetiti sajt Rosstat koji daje uvid u državne statistike i videti da je prosečni životni vek u 2013. godini bio 65 godina. Od 2009. godine broj stanovnika u Rusiji se vidno i znatno uvećava." - navodi Forbs i ističe da gledano po regionima u Rusiji životni vek je i duži. "Obama nije izneo jednu neistinu, nije izneo dve neistine, nego čak tri lažna fakta vezano za Rusiju." - ističe Forbs. Vašington Tajms je napisao da je Putin za Obamu očigledno "noćna mora", kritikujući način na koji Obama vodi spoljnu politiku.
Pročitajte još:Vojni udar na Rusiju i Treći svetski rat – jedina opcija NATO alijanse!?
Novinarka Čeril Čamli iz Dejli Bista (The Daily Beast) kaže da je Obama sam sebe osramotio izjavom da Putin nije veliki politički igrač. "Putin je itekako veliki politički igrač, a za razliku od Obame, Putin uživa ogromnu popularnost u svojoj zemlji." - kaže Čamlijeva. Čamlijeva sarkastično komentariše Obaminu izjavu da "Rusija ništa ne proizvodi". "Rusija ništa ne proizvodi, sem oružja koje kupujemo od njih." - piše Čamlijeva u Dejli Bistu. Ovi mediji su nabrojali niz stvari koje Rusija izvozi, a to su, pored oružja, prerađevine iz oblasti crne metalurgije, dijamanti, đubrivo, drvne prerađevine, bakarne žice i mnoge druge stvari, dok su gotovo svi posebno nabrojali ruske helikoptere koji su kupljeni od Rusije za potrebe američke vojske u Afganistanu. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA