Најновије

ПАРОДИЈА: Велико интересовање у Црној Гори за учење црногорској језика

ПОДГОРИЦА - Историчар књижевности и члан УО Института за црногорски језик Александар Радоман казао је да је први дан подношења докумената за упис на прву годину на Факултету за црногорски језик и књижевност на Цетињу показао да постоји велико интересовање, па ће можда број студената који ће се финансирати из буџета бити већи.
Уче матерњи јер не знају (Фото: РТС)

Уче матерњи јер не знају (Фото: РТС)

“Ми смо од Министарства просвете ове године добили лиценцу да можемо да упишемо до 40 студената. Међутим, каснили смо са много чим. Касно смо расписали први конкурс и проценили смо да би, за почетак, број од 25 био оптималан. Међутим, први дан је показао да је интересовање велико и можда ћемо тај број морати да повећамо - рекао је Радоман за Радио Антену М. Радоман је казао да је Факултет за црногорски језик потреба, те да ће ускоро и Црна Гора у том сегменту науке моћи да стане раме уз раме с другим развијеним друштвима Европе. - С обзиром на то да је тек 2008. црногорски језик ушао у уста Црне Горе, те да је тек 2010. основан Институт за црногорски језик и књижевност, наравно да се формирање Факултета за црногорски језик и књижевност може и треба сматрати једним важним кораком напред. Колико год била значајна мисија Института, који је у протекле четири године публиковао више од 60 публикација из области монтенегристике итд, тек формирањем факултета стекли су се услови за стасавање првих генерација школованих монтенегриста - рекао је Радоман.
Прочитајте још: Хрватска добија четврту џамију – исламски центар у Осијеку!
Подношење докумената за упис на прву годину на Факултету за црногорски језик и књижевност почело је јуче на Цетињу. Заинтересовани се могу пријавити још и сутра, а места има за 25 студената који ће се финансирати из буџета. Извор: ЦДМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА