Најновије

Желите да избегнете прехладу? Ово су намирнице које ће ојачати ваш имунитет!

Следеће намирнице ће ојачати ваш имуни систем током сезоне грипа и прехлада...
Грејпфрут је богат витамином Ц и флавоноидима (фото: basilisk.ch)

Грејпфрут је богат витамином Ц и флавоноидима (фото: basilisk.ch)

Зова Зова је богата антиоксидансима и помаже у борби против упала. Испитивања показују да сок од зове помаже у заустављању ширења вируса грипа. Позната је као стари народни лек. Шампињони Немојте одбацивати печурке као слабо хранљиве: шампињони садрже минерал селенијум и антиоксидансе. Низак ниво селенијума у организму се повезује са повећаним ризиком разбољевања од грипа, а антиоксиданси успоравају старење организма. Шампињони садрже Б витамине рибофлавин и ниацин, који су битни за имуни систем човека. Такође, гљиве су генерално добре у борби против вируса, бактерија и тумора. Купус Купус је богат витамином Ц и глутамином који јачају имуни систем. Оно што је добро код купуса је то да је јефтин и лако доступан за време зимских месеци кад му је сезона. Додавањем купуса (белог, црвеног) у супу и паприкаш повећавате унос антиоксиданаса у ваш организам и хранљиву вредност вашег оброка. Бадеми Шака бадема помаже да повратите ваш имуни систем од последица стреса. Препоручена дневна количина бадема од 1/4 шољице је довољна да покрије скоро 50% дневне потребе организма за витамином Е који подиже имуни систем. Такође, бадеми садрже Б витамине - рибофлавин и ниацин који вам помажу у опоравку од стреса. Грејпфрут Грејпфрут је богат витамином Ц и флавоноидима - природним, хемијским једињењима која чувају имуни систем. Ако нисте љубитељ грејпфрута, пробајте поморанџе или мандарине. Јогурт Једна шоља јогурта дневно смањује могућност да навучете прехладу. Када купујете јогурт, погледајте листу активних култура на етикети. Такође, видите да ли јогурт садржи и витамин Д. Недавна истраживања су показала да постоји веза између ниског нивоа витамина Д у организму и повећаног ризика од добијања прехладе и грипа.
Прочитјте још:БУДИТЕ ОПРЕЗНИ: Овако изгледају скривени симптоми ракаДоктор поручује: Није лоше попити дневно 2,5 литара пива!
Бели лук Бели лук је богат антиоксидансима који помажу у заштити имуног система нарочито од штетног дејства бактерије Х. пyлори, која се везује за чиреве и стомачни тумор. Савет за кување: бели лук ољуштите, исецкајте и оставите једно 15 до 20 минута да одстоји пре кувања како би активирали ензиме који јачају имуни систем. Спанаћ Спанаћ је веома хранљив. Садржи фолат, који помаже организму у прављењу нових ћелија и поправци ДНК. Такође, спанаћ садржи влакна, антиоксидансе и витамин Ц. Једите спанаћ као сиров или благо скуван како би извукли највише користи од његових лековитих својстава. Извор: Елле рс.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА