Најновије

Виктор Лента: Ратовао сам у Авганистану, Чаду, Обали Слоноваче, а у Новорусији остајем до победе!

ДОЊЕЦК- У ексклузивном интервју за  „Правду“  лидер француских доборовољаца у Новорусији Виктор Алфонсo Лента говори о разлозима зашто су се француски добровољци прикључили про-руским снагама, својој војној каријери у Авганистану, Чади и Обали Слоноваче, као и шта има да поручи људима у Србији.
Виктор Алфонсо Лента лидер француских добровољаца у Новорусији (Фото: Јутјуб)

Виктор Алфонсо Лента лидер француских добровољаца у Новорусији (Фото: Јутјуб)

Обзиром да су западни медији приметно оријентисани против про-руске опције у Украјини, како сте одлучили да одете у добровољце? Ми смо овде дошли да информишемо француску и европску јавност, решили смо да одемо у Донбас и покажемо истину о Русима, то су људи који се боре за своју слободу, а не терористи како их приказују пропагандни медији на западу. Одлучили смо да организујемо добровољце за разне надлежнисти, да узмемо оружје и да се боримо заједно са руским народом. Крајем априла смо почели да се организујемо, а крајем јуна смо стигли у Ростов на Дону и успоставили први контакт са људима који пребацују добровољаце за одлазак на фронт. Да ли имате претходно искуство у војсци? Био сам француски војник 5 година, као падобранац у једном од елитних батаљона, служио сам у разним земљама у фебруару 2008. у Чаду где смо радили операцију евакуисања Француза из главног града, тамо сам доживео прву борбу и дугујем живот шефу своје екипе. Касније сам 2008. и 2009. године служио у Авганистану. Последња служба ми је била у Обали Слоноваче 2011. године у борби против Гбагбоових снага у грађанском рату, моја мисија се завршила после 9 дана и ноћи борбе. Очекујете ли долазак нових добровољаца из Француске? Организовали смо континетналну бригаду јер велики број француза жели да се прикључи борби у Донбасу, очекујемо 15 до 20 Француза који ће се борити са српским добровољцима у заједничкој бригади. Колико сте дуго у Новорусији и колико планирате да останете? Ми смо у Новорусију дошли крајем јуна и овде остајемо до победе. Коју би сте поруку упутили нашим читаоцима у Србији? Желим да се ваш народ и ваша лепа земља ослободе од контроле под којом их држе чланице НАТО-а, такође желим да се Косово ослободи и да буде поново Српско, наша борба је иста, борба Француза и Срба за националну слободу је једна борба у којој смо заједно.
Прочитајте још о француско-српској бригади у Новорусији:ЕКСКЛУЗИВНО: Формирање француско-српске бригаде у Новорусији!ОТКРИВАМО: Ово је организација иза француско-српске јединице у Новорусији!(ЕКСКЛУЗИВНО) Никола Перовић за Правду из Доњецка: Боримо се против америчког империјализма!
Извор: Правда/Драган Пилиповић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА