Најновије

Геј прајд организатори: Мање претњи, верујемо биће шетње...

БEOГРAД - Oрганизатори Параде поноса веруjу да ће ове године Праjд бити одржан, али да безбедносна процена одржавања тог скупа ниjе њихова ни одговорност ни могућност.
Геј прајд (Фото: parada.rs)

Геј прајд (Фото: parada.rs)

Представник организатора Бобан Стоjановић изjавио jе данас на конференциjи за новинаре да су они на састанку са министром унутрашњих послова Небоjшом Стефановићем добили уверавање да полициjа чини све како би таj скуп протекао у наjбољем реду. "Полициjа jе изгледа учила на своjим грешкама претходних година, али и 2010", рекао jе он и додао да су организатори "исказали добру вољу" и прихватили све сугестиjе како би се подигао ниво безбедности скупа са њихове стране.
Прочитајте још: Муфтија Зукорлић: Пао Тадић, пале и тензије у Санџаку!
Tаj састанак jе, према његовим речима, протекао у "приjатном тону", те да су они уверени да све иде ка томе да шетња заказана за 28. септембар буде и одржана. Kонстатовао jе и да jе ове године атмосфера прилично другачиjа, односно да jе мање тензиjа у jавности и у медиjима у односу на претходне године. "Mислим да jе и броj претњи коjе смо добили знатно мањи, али ми их свакако приjављуjемо. Oно што смо приметили jе и да полициjа то сада прилично брже све процесуира и да се сви они људи коjи упуте такву врсту претње коjа може потенциjално да угрози скуп брже приводе правди", рекао jе Стоjановић. Указуjући да се људска права не добиjаjу преко ноћи већ да jе то процес за коjи мора да се бори, он jе навео да шта год да се деси 28. септембра они настављаjу борбу и залагање да држава постане демократска и да безбедност свих грађана не буде упитна. Стоjановић jе казао и да први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић неће бити на челу Праjда. "Њему тамо ниjе ни место. Нама jе место на челу колоне и ми ћемо jе предводити jер jе ово jе скуп грађана, а не Дачићев приватни скуп", рекао jе Стоjановић коментаришући изjаву Дачића коjи jе на питање новинара да ли би стао на чело колоне, одговорио: "Хоћете ли ви да станете" и додао да се залаже да постоjи консензус око тог питања. Иначе данас ће у подне у бити свечано отворена манифестациjа "Праjд вик" током коjе ће бити органоизоване броjне дебате, изложбе, проjекциjе филмова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА