Najnovije

Gej prajd organizatori: Manje pretnji, verujemo biće šetnje...

BEOGRAD - Organizatori Parade ponosa veruju da će ove godine Prajd biti održan, ali da bezbednosna procena održavanja tog skupa nije njihova ni odgovornost ni mogućnost.
Gej prajd (Foto: parada.rs)

Gej prajd (Foto: parada.rs)

Predstavnik organizatora Boban Stojanović izjavio je danas na konferenciji za novinare da su oni na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem dobili uveravanje da policija čini sve kako bi taj skup protekao u najboljem redu. "Policija je izgleda učila na svojim greškama prethodnih godina, ali i 2010", rekao je on i dodao da su organizatori "iskazali dobru volju" i prihvatili sve sugestije kako bi se podigao nivo bezbednosti skupa sa njihove strane.
Pročitajte još: Muftija Zukorlić: Pao Tadić, pale i tenzije u Sandžaku!
Taj sastanak je, prema njegovim rečima, protekao u "prijatnom tonu", te da su oni uvereni da sve ide ka tome da šetnja zakazana za 28. septembar bude i održana. Konstatovao je i da je ove godine atmosfera prilično drugačija, odnosno da je manje tenzija u javnosti i u medijima u odnosu na prethodne godine. "Mislim da je i broj pretnji koje smo dobili znatno manji, ali mi ih svakako prijavljujemo. Ono što smo primetili je i da policija to sada prilično brže sve procesuira i da se svi oni ljudi koji upute takvu vrstu pretnje koja može potencijalno da ugrozi skup brže privode pravdi", rekao je Stojanović. Ukazujući da se ljudska prava ne dobijaju preko noći već da je to proces za koji mora da se bori, on je naveo da šta god da se desi 28. septembra oni nastavljaju borbu i zalaganje da država postane demokratska i da bezbednost svih građana ne bude upitna. Stojanović je kazao i da prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić neće biti na čelu Prajda. "NJemu tamo nije ni mesto. Nama je mesto na čelu kolone i mi ćemo je predvoditi jer je ovo je skup građana, a ne Dačićev privatni skup", rekao je Stojanović komentarišući izjavu Dačića koji je na pitanje novinara da li bi stao na čelo kolone, odgovorio: "Hoćete li vi da stanete" i dodao da se zalaže da postoji konsenzus oko tog pitanja. Inače danas će u podne u biti svečano otvorena manifestacija "Prajd vik" tokom koje će biti organoizovane brojne debate, izložbe, projekcije filmova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA