Најновије

ЛОНЧАР: Mарихуана само у медицинске сврхе!

БEOГРAД - Mинистар здравља Златибор Лончар поновио jе данас да jе наjважниjе правилно информисати jавност о евентуалном увођењу марихуане у медицинске сврхе код неких тешких болести.
У медицинске сврхе... (Фото: ЈуТјуб)

У медицинске сврхе... (Фото: ЈуТјуб)

Лончар jе за Б92 рекао да у Mинистарство здравља сваки дан стиже више од пет захтева за ову врсту помоћи коjа не постоjи код нас. - Mислимо да jе наша обавеза да свим грађанима и свим пациjентима доставимо довољно информациjа, да знаjу о чему се ту ради, какви су резултати постигнути у Eвропи и свету, нагласио jе министар здравља. Oн jе додао да постоjе процедуре коjе мораjу да се испоштуjу да би нешто постало званично лек, почев од захтева, заседања разних комисиjа, jавних расправа, стручних колегиjум. Упитан како ће се спречити злоупотребе, он jе рекао да ће се то радити како се ради у земљама у коjима jе марихуана у медицинске сврхе лагализована. На питање где би се марихуана гаjила, министар здравља jе рекао да jе о томе jош рано говорити и да се иде корак по корак. Говорећи о несталом диjазепаму из Галенике, Лончар jе рекао да jе инспекциjа Mинистарства здравља била у фабрици, да су записници сачињени и предати полициjи. - Неопходно jе да се оваj случаj испита до краjа, не можемо да идемо даље ако то не завршимоž, нагласио jе Лончар.
Прочитајте још:

Хуманитарне НВО на Косову повезане са тероризмом!?

Полицијски синдикати: Нећемо обезбеђивати Прајд!

Упитан да ли ће хотел Национал уколико се поjави ебола бити карантин, Лончар jе реако да ту одлуку влада jош ниjе донела, али да jе предложен од надлежне комисиjе, коjа заседа сваке недеље. - Национал jе предложен због свог положаjа, такође већ jедном jе био изабран за катрантин. Да ли ће то бити уколико се ебола поjави jош не зна, закључио jе Лончар. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА