Najnovije

LONČAR: Marihuana samo u medicinske svrhe!

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovio je danas da je najvažnije pravilno informisati javnost o eventualnom uvođenju marihuane u medicinske svrhe kod nekih teških bolesti.
U medicinske svrhe... (Foto: JuTjub)

U medicinske svrhe... (Foto: JuTjub)

Lončar je za B92 rekao da u Ministarstvo zdravlja svaki dan stiže više od pet zahteva za ovu vrstu pomoći koja ne postoji kod nas. - Mislimo da je naša obaveza da svim građanima i svim pacijentima dostavimo dovoljno informacija, da znaju o čemu se tu radi, kakvi su rezultati postignuti u Evropi i svetu, naglasio je ministar zdravlja. On je dodao da postoje procedure koje moraju da se ispoštuju da bi nešto postalo zvanično lek, počev od zahteva, zasedanja raznih komisija, javnih rasprava, stručnih kolegijum. Upitan kako će se sprečiti zloupotrebe, on je rekao da će se to raditi kako se radi u zemljama u kojima je marihuana u medicinske svrhe lagalizovana. Na pitanje gde bi se marihuana gajila, ministar zdravlja je rekao da je o tome još rano govoriti i da se ide korak po korak. Govoreći o nestalom dijazepamu iz Galenike, Lončar je rekao da je inspekcija Ministarstva zdravlja bila u fabrici, da su zapisnici sačinjeni i predati policiji. - Neophodno je da se ovaj slučaj ispita do kraja, ne možemo da idemo dalje ako to ne završimož, naglasio je Lončar.
Pročitajte još:

Humanitarne NVO na Kosovu povezane sa terorizmom!?

Policijski sindikati: Nećemo obezbeđivati Prajd!

Upitan da li će hotel Nacional ukoliko se pojavi ebola biti karantin, Lončar je reako da tu odluku vlada još nije donela, ali da je predložen od nadležne komisije, koja zaseda svake nedelje. - Nacional je predložen zbog svog položaja, takođe već jednom je bio izabran za katrantin. Da li će to biti ukoliko se ebola pojavi još ne zna, zaključio je Lončar. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA