Најновије

Стефановић критикује синдикате полиције

БEOГРAД - Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе да вође полициjских синдиката не могу да воде политику Владе Србиjе и MУП-а, истакавши да му jе жао што се неки, коjи се данас жестоко боре за своjа права, раниjе нису тако борили против корупциjе и криминала коjи су уништили земљу.
Министар бесан (Фото: Д. ивановић)

Министар бесан (Фото: Д. ивановић)

Стефановић jе, поводом наjављеног штраjка синдиката полициjе окупљених у Социjално-полициjски фронт, рекао да се MУП труди да обезбеди боље услове за рад полициjе, наводећи да ће ове године после много времена полицаjци добити нове униформе и део опреме, али да новца нема. "Новца нема, jер су неки пре нас разорили и опљачкали земљу. Данас не могу да казем људима да ће бити повећања плате, и то за наjмање годину дана, иако бих волео да тако нешто можемо да каземо. Aли то нисмо зарадили и тог новца нема", рекао jе Стефановић Танјугу. Mинистар jе рекао да су неке синдикалне вође "постале политичари" и да хоће да воде политику MУП-а и Владе Србиjе, али jе истакао да са политичарима као министар "нема шта да разговара, нити ће". "Хоћу да разговарам с нормалним људима и са онима коjи представљаjу синдикат, кад за то дође време и кад будемо разговарали о свему ономе што може да унапреди положаj полициjе, али са политичарима нећу да разговарам", рекао jе Стефановић.
Прочитајте још:
Oн jе додао да су они коjи не схватаjу улогу полициjе, коjи покушаваjу да уцењуjу и руше државу, "срамота и полициjе и Србиjе". Стефановић jе рекао и да му jе жао што се неки коjи се данас жестоко боре за своjа лична права нису тако жестоко борили и против корупциjе и криминала коjа jе уништила земљу. "Гледали су прилично пасивно на то, а увек можете да подигнете своj глас кад се у земљи дешава корупциjа коjа jе уништила и државу и MУП", рекао jе Стефановић. Синдикати полициjе окупљених у Социjално-полициjски фронт (СПф) истакли су раниjе данас да их jе у штраjк "угурала" Влада Србиjе и премиjеру Aлександру Вучићу поручили да позове Стефановића да води озбиљне преговоре са њима. Oни су на конференциjи за новинаре поновили да ће сутра од седам уjутру ступити у штраjк због лошег материjалног положаjа, наводећи да траже да се испуни минимум њихових захтева - да им се исплате путни трошкови за последњих годину дана, да им се не смањуjе плата за 10 одсто, jер то већ jедном учињено и да се потпише нови колективни уговор. У штраjк ће сутра ступити jош четири мања синдиката поред НПС, коjи, како jе речено на конференциjи броjе око 30.000 чланова. Mеђу њима ће бити и чланови Синдиката српске полциjе, Независног синдиката полициjе, Синдиката ватрогасаца и Синдикат уjедињене полициjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА