Najnovije

Stefanović kritikuje sindikate policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da vođe policijskih sindikata ne mogu da vode politiku Vlade Srbije i MUP-a, istakavši da mu je žao što se neki, koji se danas žestoko bore za svoja prava, ranije nisu tako borili protiv korupcije i kriminala koji su uništili zemlju.
Ministar besan (Foto: D. ivanović)

Ministar besan (Foto: D. ivanović)

Stefanović je, povodom najavljenog štrajka sindikata policije okupljenih u Socijalno-policijski front, rekao da se MUP trudi da obezbedi bolje uslove za rad policije, navodeći da će ove godine posle mnogo vremena policajci dobiti nove uniforme i deo opreme, ali da novca nema. "Novca nema, jer su neki pre nas razorili i opljačkali zemlju. Danas ne mogu da kazem ljudima da će biti povećanja plate, i to za najmanje godinu dana, iako bih voleo da tako nešto možemo da kazemo. Ali to nismo zaradili i tog novca nema", rekao je Stefanović Tanjugu. Ministar je rekao da su neke sindikalne vođe "postale političari" i da hoće da vode politiku MUP-a i Vlade Srbije, ali je istakao da sa političarima kao ministar "nema šta da razgovara, niti će". "Hoću da razgovaram s normalnim ljudima i sa onima koji predstavljaju sindikat, kad za to dođe vreme i kad budemo razgovarali o svemu onome što može da unapredi položaj policije, ali sa političarima neću da razgovaram", rekao je Stefanović.
Pročitajte još:
On je dodao da su oni koji ne shvataju ulogu policije, koji pokušavaju da ucenjuju i ruše državu, "sramota i policije i Srbije". Stefanović je rekao i da mu je žao što se neki koji se danas žestoko bore za svoja lična prava nisu tako žestoko borili i protiv korupcije i kriminala koja je uništila zemlju. "Gledali su prilično pasivno na to, a uvek možete da podignete svoj glas kad se u zemlji dešava korupcija koja je uništila i državu i MUP", rekao je Stefanović. Sindikati policije okupljenih u Socijalno-policijski front (SPf) istakli su ranije danas da ih je u štrajk "ugurala" Vlada Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću poručili da pozove Stefanovića da vodi ozbiljne pregovore sa njima. Oni su na konferenciji za novinare ponovili da će sutra od sedam ujutru stupiti u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja, navodeći da traže da se ispuni minimum njihovih zahteva - da im se isplate putni troškovi za poslednjih godinu dana, da im se ne smanjuje plata za 10 odsto, jer to već jednom učinjeno i da se potpiše novi kolektivni ugovor. U štrajk će sutra stupiti još četiri manja sindikata pored NPS, koji, kako je rečeno na konferenciji broje oko 30.000 članova. Među njima će biti i članovi Sindikata srpske polcije, Nezavisnog sindikata policije, Sindikata vatrogasaca i Sindikat ujedinjene policije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA