Најновије

Геј парада одобрена и почиње у 12 часова, Образ не одустаје од свог скупа!

БЕОГРАД - Шетња у оквиру Параде поноса, централним градским улицама биће данас одржана како је и планирано. Србски Образ не одустаје од свог скупа и јуче је озвао грађане да се окупе у 12 сати испред Саборне цркве.
Ko oпет жели нереде на улицама Београда (Фото: Јутјуб)

Ko oпет жели нереде на улицама Београда (Фото: Јутјуб)

Члан организационг одбора Прајда Горан Милетић рекао је Тањугу да тај одбор није током вечери добио информацију да је на седници Бироа за координацију служби безбедности забрањено одржавање Прајда. "По закону у поноћ је истекао рок када смо требали да будемо обавештени о забрани, а пошто се то није десило Прајд ће бити одржан како је и најављено", рекао је он. Милетић је објаснио и да у случају забране организатори морају бити позвани да им се уручи решење о забрани, и додао да се то није догодило. Организатори Прајда су јуче најавили окупљање у 11.30 испред зграде Владе Србије у Немањиној, а учесници ће моћи да дођу из три правца - из правца Славије, из правца Кнеза Милоша од Лондона и из правца Железничке станице где ће бити и улаз за новинаре. Поворка треба да се креће улицом Кнеза Милоша, до Скупштине Србије где ће скренути на Трг Николе Пашића, а код Градске скупштине биће завршено окупљање. Покрет Образ вечерас је поновио позив грађанима да учествују у њиховом скупу против тзв. Параде поноса који су заказали за сутра у 12 сати испред Саборне цркве. – Зборно место је испред Саборне цркве, одакле ће се кренути у шетњу централним градским улицама: Краља Петра, Кнеза Михаила, Трг републике, Македонска, Дечанска, Косовска, Таковска, Џорџа Вашингтона, Цара Душана, Тадеуша Кошћушка. Шетња ће се завршити на Београдској тврђави, испред Споменика србским и руским браниоцима Београда у Првом светском рату. Циљ нашег окупљања је исказивање истинског српског поноса, поводом стогодишњице славних победа на Церу и Колубари, као и поводом очекиваног доласка Председника Русије, Владимира Путина – стоји у прогласу Образа.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте како је полиција хапсила грађане окупљене на литијиШТА НАС ЧЕКА НАКОН ПАРАДЕ? Чешка- фестивал садизма на улицама, Италија- голе жене газе иконе!
Представник Двери Боско Обрадовић рекао је Тањугу да су прошле ноћи после протеста против Прајда, позвали људе да се разиђу и да се окупе данас у 16 часова испред храма Светог Саве одакле ће организовати литиију централним градским улицама. Тај покрет синоћ је организовао протест у центру Београда који су обезебђивале јаке полицијске снаге. Током протеста није било већих инцидената, а због прекршаја, односно покушаја одржавања непријављеног скупа, приведен је један монах. Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА