Najnovije

Gej parada odobrena i počinje u 12 časova, Obraz ne odustaje od svog skupa!

BEOGRAD - Šetnja u okviru Parade ponosa, centralnim gradskim ulicama biće danas održana kako je i planirano. Srbski Obraz ne odustaje od svog skupa i juče je ozvao građane da se okupe u 12 sati ispred Saborne crkve.
Ko opet želi nerede na ulicama Beograda (Foto: Jutjub)

Ko opet želi nerede na ulicama Beograda (Foto: Jutjub)

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić rekao je Tanjugu da taj odbor nije tokom večeri dobio informaciju da je na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zabranjeno održavanje Prajda. "Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno", rekao je on. Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rešenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo. Organizatori Prajda su juče najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca - iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare. Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje. Pokret Obraz večeras je ponovio poziv građanima da učestvuju u njihovom skupu protiv tzv. Parade ponosa koji su zakazali za sutra u 12 sati ispred Saborne crkve. – Zborno mesto je ispred Saborne crkve, odakle će se krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama: Kralja Petra, Kneza Mihaila, Trg republike, Makedonska, Dečanska, Kosovska, Takovska, DŽordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška. Šetnja će se završiti na Beogradskoj tvrđavi, ispred Spomenika srbskim i ruskim braniocima Beograda u Prvom svetskom ratu. Cilj našeg okupljanja je iskazivanje istinskog srpskog ponosa, povodom stogodišnjice slavnih pobeda na Ceru i Kolubari, kao i povodom očekivanog dolaska Predsednika Rusije, Vladimira Putina – stoji u proglasu Obraza.
Pročitajte još:(VIDEO) Pogledajte kako je policija hapsila građane okupljene na litijiŠTA NAS ČEKA NAKON PARADE? Češka- festival sadizma na ulicama, Italija- gole žene gaze ikone!
Predstavnik Dveri Bosko Obradović rekao je Tanjugu da su prošle noći posle protesta protiv Prajda, pozvali ljude da se raziđu i da se okupe danas u 16 časova ispred hrama Svetog Save odakle će organizovati litiiju centralnim gradskim ulicama. Taj pokret sinoć je organizovao protest u centru Beograda koji su obezebđivale jake policijske snage. Tokom protesta nije bilo većih incidenata, a zbog prekršaja, odnosno pokušaja održavanja neprijavljenog skupa, priveden je jedan monah. Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA