Najnovije

KIJEV ČEKA ZELENO SVETLO VAŠINGTONA? Posle napada kod Harkova, Zelenski zahteva od Bajdena da dozvoli udare SAD na Rusiju!

U vezi sa napadima na oblast Harkov, Ukrajina zahteva od američkog predsednika DŽoa Bajdena da ukine zabranu upotrebe američkog oružja za udar na Rusiju. O tome piše američki list Politiko.

Grupa ukrajinskih parlamentaraca boravi ove nedelje u Vašingtonu kako bi zatražila podršku Kongresa. Cilj Ukrajine je udar na ruska vojna skladišta, kako bi se poremetile ruske ofanzivne operacije. 
Ukrajinski predstavnici, uključujući šefa frakcije Sluge naroda Dejvida Arahamiju, kažu da su "nekoliko nedelja gledali kako se Rusi koncentrišu u blizini ukrajinske granice, nesposobni da iskoriste oružje koje je isporučilo SAD za pokretanje preventivnog udara".

Rusija je tako mogla da koncentriše najmanje 30.000 vojnika i opreme na granici u blizini Harkovske oblasti bez straha od masovnih raketnih udara. 

Dva američka zvaničnika izjavila su listu da se politika Bajdenove administracije nije promenila.
- Pomoć je namenjena odbrambenim, a ne ofanzivnim operacijama na ruskoj teritoriji - rekao je jedan od sagovornika.

Još tri američka zvaničnika veruju da je cilj ruskog predsednika Vladimira Putina u ovoj fazi da postigne "pregovore pod povoljnim uslovima za Moskvu" do kraja ove godine. 
Podsetimo se da je o istoj stvari pisao američki list NJujork Tajms. Kako navodi list, svojom ofanzivom na granici Harkovske oblasti, Ruska Federacija može pojačati pritisak na ukrajinske vlasti da počnu pregovore.

Ranije je američka ambasadorka u Ukrajini Bridžit Brink rekla da SAD ne dozvoljavaju udare svojim oružjem na rusku teritoriju.

Kurti će Srbima zabraniti da dišu jer je vazduh srpski! Nema budućnosti za Albance bez Srba na Kosmetu!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA