Најновије

Због допинга и до 12 година затвора

Антидопинг агенција за последњих седам година је открила 48 спортиста који су користили недозвољене супстанце. У питању су разни спортови - рвање, бодибилдинг, фитнес, бокс, кошарка, фудбал, тенис... Такмичари су били позитивни на стероиде, марихуану, лекове за избацивање течности и астму, стимулансе... Они су кажњени забраном бављења спортом од три месеца до две године.
Допинг (Фото: Трибјун)

Допинг (Фото: Трибјун)

Ово су подаци који се налазе у извештају Агенције који прати нови закон о спречавању допинга у спорту о којем ће средином октобра расправљати српски парламент и који предвиђа затворске казне и до 12 година.

У тексту документа се забрањује допинг и обавезују се спортисти да раде допинг контроле и да дозволе прегледе. Такмичару који узима додатне стимулансе могу бити поништени резултати, забрањено учешће на такмичењу, а може добити и привремену или доживотну суспензију.

Прочитајте још:

Онај ко спортисти да недозвољену супстанцу може бити кажњен затвором од шест месеци до пет година, а ако допингује малолетника, следује му од две до десет година иза решетака. За продају стероида и осталих "лекова" може се добити и до 12 година затвореништва.

Закон предвиђа и новчане казне у износу од 50.000 до милион динара.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА