Najnovije

Zbog dopinga i do 12 godina zatvora

Antidoping agencija za poslednjih sedam godina je otkrila 48 sportista koji su koristili nedozvoljene supstance. U pitanju su razni sportovi - rvanje, bodibilding, fitnes, boks, košarka, fudbal, tenis... Takmičari su bili pozitivni na steroide, marihuanu, lekove za izbacivanje tečnosti i astmu, stimulanse... Oni su kažnjeni zabranom bavljenja sportom od tri meseca do dve godine.
Doping (Foto: Tribjun)

Doping (Foto: Tribjun)

Ovo su podaci koji se nalaze u izveštaju Agencije koji prati novi zakon o sprečavanju dopinga u sportu o kojem će sredinom oktobra raspravljati srpski parlament i koji predviđa zatvorske kazne i do 12 godina.

U tekstu dokumenta se zabranjuje doping i obavezuju se sportisti da rade doping kontrole i da dozvole preglede. Takmičaru koji uzima dodatne stimulanse mogu biti poništeni rezultati, zabranjeno učešće na takmičenju, a može dobiti i privremenu ili doživotnu suspenziju.

Pročitajte još:

Onaj ko sportisti da nedozvoljenu supstancu može biti kažnjen zatvorom od šest meseci do pet godina, a ako dopinguje maloletnika, sleduje mu od dve do deset godina iza rešetaka. Za prodaju steroida i ostalih "lekova" može se dobiti i do 12 godina zatvoreništva.

Zakon predviđa i novčane kazne u iznosu od 50.000 do milion dinara.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA