Најновије

ДОМАЋЕ БОМБОНЕ ПРОТИВ КАШЉА ЗА ДЕЦУ: Направите их сами, рецепт је лаган и сигуран!

Ако вашим малишанима не помажу препарати из апотеке или их не сматрате довољно сигурним, онда можете направити сами домаће забавне бомбоне против кашља за децу.
Ове бомбоне деца ће обожавати (Фото: myhealthygreenfamily.com)

Ове бомбоне деца ће обожавати (Фото: myhealthygreenfamily.com)

Деци би могло бити занимљиво, а вама олакшати ствар – посебно ако некада имате проблем са давањем сирупа малишанима, а због тога што им неки од сирупа и не делују баш најукусније. Осим тога, вештачке ароме у свим тим фармацеутским понудама и нису баш примамљиве, сложићете се. Ево једног ефикасног и лаког рецепта за направити, а веома ефикасног. Зато ове домаће бомбоне против кашља можете направити својим малишанима већ сада и спремно дочекати зиму. Наше баке су генерацијама против кашља користиле шећер, тачније пржиле га, па преливале свим и свачим, тако је основ и за овај рецепт управо пржени шећер који проверено помаже ослобађању иритације у грлу. Припрема бомбона против кашља и болова у грлу: 100 грама шећера пола чајне кашичице ђумбира у праху једна чајна кашичица сока од лимуна силиконски калуп, алуминијска фолија или обична тацна чачкалице За почетак калуп премажите уљем. Шећер ставите у шерпу и на тиху лагану ватру на шпорет, стално мешајте да не загори потпуно. Када видите да се шећер лепо растопио онда додајте кашичицу ђумбира и кашичицу сока од лимуна. И даље све кувајте на тихој ватри још пар минута такође уз повремено мешање. Да је смеса готова знаћете тако што би боја смесе требала да постане браон или тамнија од првобитне. Смесу сипајте у калуп који сте припремили и све оставите до неких пола сата у фрижидер да се стврдне и охлади. Ако желите направити лизалице онда пре него се стврдну у калуп ставите и чачкалицу, али опрезно ако су у питању мања деца. Слободно дајте вашој деци од 2-3 до 4 бомбоне дневно, с тим да пазите да не једу превише неке друге слаткише. Они који су испробали овај рецепт кажу да кашаљ престаје након 2-3 дана код деце. Али, ако се то не деси и са вашим дететом онда могуће да је у питању нека озбиљнија упала, па се препоручује посета и доктору.
Прочитајте још:(ВИДЕО) ЦЕО СВЕТ ПРИЧА О ОВОМЕ: Представљамо вам рецепт за уље од канабиса које лечи рак!Енергичнијом исхраном против јесењег умора
Извор: Дознајемо.цом

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА